Достапни линкови

Древс-ситуацијата во северно Косово да се реши со дијалог


Командатот на силите на НАТО на Косово, генерал Ерхард Древс изјави дека актуелната ситуација во северно Косово треба да биде решена по мирен пат со дијалог, во спротивно КФОР ќе бара друго решение. Древс притоа не даде конкретни рокови за решавање на проблемот со барикадите, поставени од Србите во северно Косово.
XS
SM
MD
LG