Достапни линкови

Канада нема да го финансира УНЕСКО поради Палестина


Конференцијата на УНЕСКО кога Палестина беше примена за полноправна членка
Канада како и САД нема повеќе да го финансира УНЕСКО поради одлука да ја прими Палестина за полноправна членка на организацијата. Канадскиот министер за надворешни работи Џон Беирд изјави дека неговата земја верува дека одлуката на УНЕСКО не е во најдобар интерес за мирот на Блискиот Исток и затоа Канада се решила да ја замрзне во иднина поддршката за организацијата.
XS
SM
MD
LG