Достапни линкови

Планетата денеска со 7 милијарди жители


Обединетите нации денеска и официјално ќе прогласат дека на Земјата се родил 7 милијардиот жител. Тоа е само 12 години откако на Планетава имаше 6 милијарди луѓе. Освен за огромните предизвици поврзани со големиот број жители, интересно е да се слушне за колкава бројка станува збор. Имено, пред седум милијарди секунди на Земјата беше 1789 година, а за да се изброи секој број од 6 до 7 милијарди се потребни 30 години.
XS
SM
MD
LG