Достапни линкови

5 милијарди луѓе во светот без социјална заштита


Според извештајот на Обединетите Нации, две третини од светската популација живее без социјална заштита. Од 7 милијарди луѓе, 5 милијарди немаат социјално осигурување и заштита, а само 15 насто од невработените во светот примаат некаков надомест. Во извештајот се оценува дека поголемите бенефиции за луѓето ќе го поттикнат економскиот развој и ќе ги намалат социјалните тензии.
XS
SM
MD
LG