Достапни линкови

Грузија направи чекор напред за зачленувањето на Русија за СТО


Грузиските власти денеска го прифатија предлогот со кој се става крај на пограничниот спор со Русија, со што се овозможува чист пат на Москва во Светската Трговска Организација на кое претходно се спротивставуваше Тбилиси. Русија допрва ќе го разгледува предлогот и ќе треба да одлучува за него. Грузиското министертво за надворешни работи сооопшти дека со договорот ќе се овозможи електронска трговија и меѓународно погранично мониторирање на трговската размена меѓу двете земји.Овој потег доаѓа откако ЕУ го зголеми притисокот врз Грузија да престане да се противи на вклучувањето на Русија во СТО.
XS
SM
MD
LG