Достапни линкови

Србите од Северно Косово ќе ослободат патна лента за КФОР


Барикадите во Северно Косово
Ослободување на една патна лента за снабдување на меѓународните сили на граничните пунктови со Србија- Брњак и Јариње предложиле претседателите на четири српски општини во Северно Косово на средбата со силите на КФОР.
Во соопштението на општините Звечан, Зубин Поток, Лепосавиќ и Косовска Митровица се вели дека реализирањето на планот ќе почне денеска во 9 часот и вклучува ослободување на една патна лента во определена насока.
XS
SM
MD
LG