Достапни линкови

Европските лидери се договорија за должничката криза


Претседателот на ЕУ, Херман Ван Ромпуј
Европските лидери во Брисел постигнаа договор за планот за спасување со кој ќе се реши должничката криза на еврозоната. Во планот е вклучено на Грција да и биде простен половина од нејзиниот долг.
Претседателот на ЕУ, Херман Ван Ромпуј изјави дека договорот ќе и го намали долгот на Грција до 120 насто од БДП во 2020 година, а според моменталните услови ќе има раст од 180 насто.
XS
SM
MD
LG