Достапни линкови

Чешка ги повлекува војниците од Косово


Командантот на КФОР во Косово
Чешка ги повлекува и последните свои војници од Косово кои беа дел од мисијатана КФОР. Чешкиот амбасадор во Косово Јиржи Долежел изјави дека војниците си ја завршиле својата работа и дека сега останува на дипломатите да и помогнат на земјата да се интегрира според евроспките стандарди. Чешката армија е дел од мировната мисија на Косово од 1999 година.
XS
SM
MD
LG