Достапни линкови

Стефановиќ: Нереланите барања ќе ја продлабочат кризата во Северно Косово


Српскиот преговарач во дијалогот со Косово Борислав Стефановиќ изјави дека најлошата варијанта за Србија и за косовките Срби е лидерите на општините во Северно Косово да не ги послушаат одлуките на политичкото раководство во Белград и да му го свртат грбот на Белград. Тој во интервју за весникот „Вечерни Новости“ истакна дека нереалните барања на опозицијата ќе ја продлабочат кризата меѓу локалните Срби во северниот дел на Косово и КФОР. Станува збор за барањата на опозицијата да се прекинат преговорите со Косово.Локалните Срби поставија 16 блокади на премините поради обидот на косовските цариници и полицајци.
XS
SM
MD
LG