Достапни линкови

Антикорупциска утврдила нерегуларности во изборните кампањи


Во извештајот на Државната комисија за спречување на корупцијата за финансирање на изборниот процес забележани се нерегуларности, најчесто во финансирањето и користењето средства на партиите како и давањето неточни податоци. Ова денеска го изјави претседателот на комисијата Воислав Зафировски. Извештајот ќе биде разгледан на утрешната седница на комисијата и потоа доставен до Парламентот, по што за неговата содржина ќе биде запознаена и јавноста.
XS
SM
MD
LG