Достапни линкови

Нов 24 часовен штрајк на јавниот превоз во Атина


Greece -- 19Oct2011
Во Атина денеска ќе биде одржан нов 24-часовен штрајк на вработените во јавниот градски превоз, организиран во знак на незадоволство од новите владини мерки за штедење.
Вработените во локалната железница овој пат решија да не учествуваат во 24-часовниот штрајк, туку само ќе се солидаризираат со своите колеги со четиричасовен прекин на работата, а кон штрајкот не се приклучуваат ниту таксистите.
Владините реформи предвидуваат намалување на пензиите и платите во јавните служби и намалување на бројот на вработените во администрацијата и државните претпријатија
XS
SM
MD
LG