Достапни линкови

Фајтон: Азилантите веројатно нема да влијаат за кандидатурата на Србија за ЕУ


Известувачот на Европскиот Парламент за спроведувањето на визната лицерализација водржавите од Западен Балкан, Тања Фајон изјави дека зголемениот број лажни азиланти од Србија во ЕУ, веројатно нема да влијае врз одлуката на Брисел да и даде на Србија статус кандидат за ЕУ. Таа додаде дека Белград покажал подготвеност да направи се што е можно за да се реши тој проблем.
Агенцијата на ОН за бегалци наведе дека во првите шест месеци од оваа година, Србија и Косово со вкупно 10.300 азиланти била на трето место по број на барања во 44 развиени држави.
XS
SM
MD
LG