Достапни линкови

Парламентарни избори во Швајцарија


Денеска во Швајцарија се оддржуваат паралемнтарни избори. Право на глас имаат 8 милиони жители.Според анкетите за јавно мислење се очекува најмногу гласови да освои националистичката Швајцарска народна партија која покажа цврст став против имиграцијата во државата.
XS
SM
MD
LG