Достапни линкови

Откриени масовни гробници од пред 2 века во Москва


Руските историчари тврдат дека пронашле масовни гробници во кои биле закопани телата на руските воени трупи од војната во 1812 година. Поголемиот дел од гробниците биле пронајдени во близина на манастирите во Москва.До сега се откопани коски на 106 руски војници.
XS
SM
MD
LG