Достапни линкови

Сојуз со два сателита на Галило полета кон вселената


Руската ракета Сојуз со два европски сатлита, денеска по 24 часовно одлагање, e лансирана од вселенскиот центар во Француска Гвајана.
Со двата сатилита всушност почнува воспоставувањето на европскиот систем на навигација Галилео што треба да му конкурира на американскиот ГПС.
Првото лансирање на една руска ракета надвор од Русија беше одложено поради технички проблеми.
XS
SM
MD
LG