Достапни линкови

Сирија се согласи на помош од Арапската Лига


Протести во Сирија
Сирија се согласи да го прими Комитетот назначен од Арапската лига, кој треба да работи на воспоставување дијалог меѓу владата и
опозицијата,за да се стави крај на насилство.
Генералниот секретар на Арапската лига Набил ал-Араби,добил позитивен орговор од сириските власти. Преставниците од Арапската лига треба да се сретнат со сириските власти следната среда.
Според податоците на ОН,повеќе од 3.000 луѓе,меѓу кои најмалку 187 деца, се убиени во Сирија за време на антивладините протести кои започнаа во средината на март.
XS
SM
MD
LG