Достапни линкови

САД и понудија гаранции на Русија за ракетниот систем


U.S. -- Director of the Missile Defense Agency Army Lt. Gen. Patrick O'Reilly
САД ја покани Русија со своја опрема да го тестира американскиот одбранбен ракетен тест - систем и радарот за да се види дека тој не е закана за стратегискиот систем на Москва позициониран длабоко во Русија.
Преставници на САД најавија и писмени гаранции дека ракетниот систем кој треба да се направи во Европа не е закана за Русија, а поканата не е бесконечна можност.
XS
SM
MD
LG