Достапни линкови

Извештај за палестинското барање до 11 ноември


Советот за безбедност на ОН го усогласи работниот распоред според кој комитетот што ќе го разгледа палестинското барање за членство во Светската организација, извештај за тоа треба да поднесе до 11 ноември, соопштија дипломатски извори. Не е познато дали во тој извештај ќе биде содржана препорака за членство на Палестина. Според дипломатите, доколку во Советот нема консензус, бидејќи сеуште има голема поделеност за ова прашање, извештајот ќе биде само приказ на различни ставови.
XS
SM
MD
LG