Достапни линкови

Европската банка за развој ја ревидира стапката на раст за Македонија


Европската банка за обнова и развој во новиот извештај ја ревидира стапката на раст на брутодомашниот производ за Македонија за годинава од 3,1 на 3,0 проценти. а за 2012 од 3,0 на 2,4 проценти. Во делот за Македонија, ЕБРД наведува дека во првата половина од 2011 година земјата забележала силен раст поддржан од зголемениот извоз. За второто половина од годината Банката предвидува забавување на растот. .
XS
SM
MD
LG