Достапни линкови

Половина од населението во БиХ е сиромашно


Во Босна и Херцеговина речиси половина од населението е сиромашно, според последното истажување по повод светскиот ден против сиромаштијата. Статистички гледано, по БиХ, следат Македонија со третина сиромашно население, Хрватска со 19 отсто, потоа Словенија со 12,7 отсто, додека во Србија бројката изнесува приближно 10 отсто, а во Црна Гора речиси седум отсто.
XS
SM
MD
LG