Достапни линкови

Русија-претседателот на Трансдњестер да се откаже од власт


Игор Смирнов,претседател на Трансдњестер
Претседател на Русија го повика лидерот на сепаратистичкиот регион од Молдавија, Трансдњестер, да не се кандидира за уште еден мандат како претседател.
Од кабинетот на рускиот претседател Дмитриј Медведев велат дека ќе биде грешка ако 70-годишниот Игор Смирнов се кандидира за уште еден мандат како претседател на Трансдњестер. Иборите треба да се одржат на 11 декмври.
XS
SM
MD
LG