Достапни линкови

Словачка го одобри европскиот план за спас од кризата


Словачкиот државен врв
Словачкиот парламент денеска го одобри евроспкиот план за проширување на овластувањата и зголемување на средствата во Европскиот фонд за стабилизација. Претходно пратениците го изгласаа предлогот за оддржување на предвремени парламентрани избори во март. Словачка е последната земја од 17- членки на еврозоната која требаше да го изгласа европскиот план за спас од дoлжничката криза.
XS
SM
MD
LG