Достапни линкови

Гувернерот Богов: ќе има контролиран банкрот на Грција


Macedonia - Governor of Macedonia's National Bank Dimitar Bogov
Гувернерот на Народна Банка на Македонија Димитар Богов во врска со кризата во Грција, Богов оцени дека ситуацијата е сериозна, но е под контрола. Тој денеска изјави дека македонските банки се стабилни, со одлична капитализираност и многу висока ликвидност.
- „Европските политичари ја држат кризата во Грција под контрола и се бара решение, изјави Богов Тој смета дека најверојатно на крајот ќе заврши со контролиран банкрот во Грција, меѓутоа тоа ќе биде следено со истовремена докапитализација на банките во Европа.
XS
SM
MD
LG