Достапни линкови

Министерот Бесими во Авганистан


Министерот за одбрана Фатмир Бесими
Министерот за одбрана Фатмир Бесими денеска пристигна во Кабул каде што се сретна со македонските војници кои се дел од мисијата ИСАФ во Авганистан. Предвидено е Бесими да се сртне и со заменикот на цивилиниот претставник на НАТО во Авганистан Ендру Стенфилд и со командантот на регионалната команда Вејси Сунал. Во моментот Македонија во ИСАФ учествува со 166 лица распоредени во механизираната пешадиска чета за обезбедување на Командата на ИСАФ во Кабул, два штабни офицера, петмина во составот на обуката на Авганистанската национална армија, шест членови на медицинскиот хирушки тим и тројца офицери во Школото за воена полиција.
XS
SM
MD
LG