Достапни линкови

Денеска се слави 11 Октомври


Денеска се слави празникот 11 Oктомври. На денешен ден пред седум децении борците од Првиот прилепски партизански одред го нападнаа Бугарскиот полициски участок и телефонско телеграфската мрежа. Со тоа се означил почетокот на востанието на македонскиот народ против окупаторите. За денеска се предвидени академии, свечени седници и други свечености.
XS
SM
MD
LG