Достапни линкови

Соопштени добитниците на Нобеловата Награда за економија


U.S. -- Thomas Sargent, professor of Economics at New York University
Американските економисти Томас Сарџент и Кристофер Симс се добитници на Нобеловата Награда за економија поради нивната работа поврзана со политичките мерки и како тие влијаат на економијата. Шведската кралска академија за наука соопшти дека наградата од 1,5 милиони долари е признание за нивното истражување за причините и последиците во макроекономијата.
XS
SM
MD
LG