Достапни линкови

ФАО - цените на храната и натаму нестабилни


Italy - A view Rome's Colosseum, illuminated to mark world hunger on the eve of the FAO World Food Summit, Rome, 15Nov2009
Обединетите Нации соопштија дека се очекува цената на оризот, пченицата и другите клучни прехранбени производи да остане нестабилна, а веројатно и да се покачи.
Во проценките на Агенцијата за храна ФАО се наведува дека тоа посебно ќе ги погоди сиромашните фармери и консументи во Африка.
XS
SM
MD
LG