Достапни линкови

Денеска ќе биде објавена Нобеловата награда за економија


Минатогодишната церемонија за добитниците на Нобелова награда
Нобеловата награда за економија ќе биде објавена денеска во Стохолом. Американците Роберт Баро и Пол Ромер се сметаат за најголеми фаворити за наградата за нивното истражување за економскиот раст. Комитетот за доделување на наградата не обрнуваат внимание на моменталните случувања кога го избираат победникот, туку наградата за теоријата на раст ќе биде внимателно набљудувана додека светот дебатира како да заживее економијата.
XS
SM
MD
LG