Достапни линкови

Денеска ќе биде доделена Нобеловата награда за мир


Минатогодишниот добитник Ли Ксиобао
Денеска во Осло треба да биде доделена Нобеловата награда за мир.
И покрај големата тајност, се шпекулира дека Нобеловиот Комитет наградата вредна 1,5 милиони долари ќе му ја додели на активист или на група поврзана со годинашната Арапска Пролет, движење во Северна Африка и Блискиот Исток кое доведе до промени и смена на режимите. Покрај овие движења, се спомнуваат и Елен Џонсон Сирлиф, прва жена претседател на држава во Африка, како и други организации меѓу кои и Европската Унија.
XS
SM
MD
LG