Достапни линкови

ББС ќе отпушти 2 илјади луѓе до 2017-та година


Еден од нaјголемите светски медиуми ББС денеска соопшти дека до 2017-та година планира да отпушти 2 илјади луѓе. Овој потег доаѓа по најавените мерки за штедење. Генералниот директор на ББС Марк Томсон изјави денеска дека со намалувањето на работните места коорпорацијата ќе заштеди годишно по 1,3 милијарди долари во наредните 5 години. Тој додаде дека нема да биде укинат целосно ниту еден од сервисите на ББС .
XS
SM
MD
LG