Достапни линкови

„Панкот не е мртов “ сепак е кандидат за Оскар


Кандидатурата за Оскар на филмот „Панкот не е мртов “ по два дена доцнење е прифатена соопшти Филмскиот Фодн на Македонија. Режисерот на филмот Владимир Блажевски изјави дека е ситуацијата со кандидатуарата е намерно предизвикана но тоа не го засегнува затоа што како што вели дека имало и полоши и поопасни сопки со кои се соочил филмот. Тој додаде дека доколку тој е член на Американската филмска академија не би прифатил филмот да се натпреварува. Директорот на Фондот Дарко Башевски изјави дека се уште било нејасно дали се работи за дилетизам или за субверзија.
XS
SM
MD
LG