Достапни линкови

Борхес: Има потреба од нова програма за Грција


Преговарачите од ЕУ и ММФ во Атина
Директорот на Меѓунарониот монетарен фонд за Европа Антонио Борхес е уверен дека преговорите со Грција ќе резултираат со позитивен заклучок со цел земјата да ги добие 8-те милијарди евра од спасувачкиот пакет. Тој додаде дека клучната порака е оти нема потреба од брзање.Борхес предупреди дека пакетот договорен во јули во Брисел, зависи од успешното инплементирање на првиот пакет доделен на Атина.
Тој истакна дека сега иднината на Грците е во нивни раце и оти има потреба од нова програма која ќе биде фокусирана врз сузбивање на долгот и на повторно покренување на економскиот раст.
XS
SM
MD
LG