Достапни линкови

Македонија и БиХ потпишаа меморандум за соработка во образование


Министерот Панче Кралев и министерот за цивилни работи на БиХ Средоје Новиќ потпишаа Меморандум за соработка меѓу двете држави
Македононија и Босна и Херцеговина денеска потпишаа меморандум за соработка во областа на образование и наука. Меморандумот во Скопје го потпишаа министерот за образование Панче Кралев и босанскиот министер за цивилни работи Средоје Новиќ. Новиќ изјави дека се надева оти во иднина ќе се интезивира реализацијата на договорот и дека веќе разговарале за размена на делегации од високото образование на двете земји. Тој додаде дека е потребно да се разменува искуство затао што во ниту една земја од поранешна Југославија не е завршена раформата во образованието.
XS
SM
MD
LG