Достапни линкови

Македонската медиумска ситуација под лупата на СЕЕМО


Logo of South East Europe Media Organisation - SEEMO
Делегација на Виенската медиумска организација СЕЕМО, придружница на Меѓународниот Прес Инситут од денеска до 6 - ти овој месец ќе прстојува во посета на Република Македонија.
Целта, како што соопшти СЕЕМО, е подобро разбирање на медиумската ситуација во земјата.
Во изминативе години и посебно во 2011, СЕЕМО добил низа поплаки за политички и економски притисок врз медиумите во Македонија. Седумчлената делегација ќе се состане со Претседателот Ѓорѓе Иванов, со Премиерот Никола Груевски, како и со 30 тина преставници на медиумите, невладиниот сектор и странските мисии во земјата.
XS
SM
MD
LG