Достапни линкови

Силите на Привремениот Либиски Совет напредуваа во Сирте


Sirte, 03Oct2011
Силите на привремените либиски власти напредувале во внатрешноста на Сирте, едно од последните бастиони на подржувачите на остранетиот лидер Моамер Гадафи.
Тие го освоиле источниот дел од градот кој е родно место на Гадафи.
Се јавува дека во Сирте е многу тешка хуманитарната ситуација.
Покрај Сирте силите на Гадафи го контролираат се уште и Бани Валид.
XS
SM
MD
LG