Достапни линкови

Пред Трибуналот продолжуваат судењата за воени злосторства


Пред Трибуналот за воени злосторства продолжува судењето против поранешниот началник на Службата за државна безбедност Јовица Станишиќ обвинет за злосторства врз муслиманите и хрватите за време на војната во Босна и Херцеговина и Хрватска во 1991 -95.Пред Трибуналот продолжува и судењето против поранешниот претседател на РС Радован Караџиќ, обвинет за генцид и воени злосторства во БИХ.
XS
SM
MD
LG