Достапни линкови

Разговори на Јанкуловска и Малстром за лажните азиланти


На маргините на Форумот на министри за внатрешни работи и правда, денеска министерката за внатрешни работи на Гордана Јанкулоска се сртена со евро комесарот за внатрешни работи Сицилија Малстром.Во соопштението од министертвото за внатрешни работи е наведено дека на средбата тие разговарале за визна либерализација и проблемите околу барителите на азил. Во продолжение е наведено дека Јанкулоска изразила подготвеност за да се преземат сите мерки за справување со овој проблем.
Еврокомесарката Малстром истакнале дека мора да се обрне особено внимание на оние кои се обидуваат да го злоупотребат безвисниот режим о дека не смее да се дозволи да бидат загрозат привилегиите на мнозинството на граѓаните кои ги почитуваат условите во кои се применува безвизниот режим.
XS
SM
MD
LG