Достапни линкови

Штаинман, кој доби Нобелова награда за медицина, бил починат


Canada -- Ralph Steinman, one of the laureates of the 2011 Nobel Medicine Prize, for work on the immune system, undated
Нобеловиот Комитет соопшти дека канадскиот научник Ралф Штаинмен, кој денеска доби Нобелова награда за медиција е починат.
Неговиот Универзитет соопшти дека тој починал на 30 Септември.
Инаку, покрај Ралф Штаинмен, годинашни добитници на Нобеловата награда за медицина се и Брус Битлер од Соединетите Држави и Џулс Хофман од Луксембург, соопштено денеска во Стокхолм.
Наградата им се доделува за продонесот во разбирањето на имунитетниот систем, односно за откривањето на неговите клучни принципи.
XS
SM
MD
LG