Достапни линкови

РСЕ проект: Падот на СССР - 20 години


На 8 декември 1991 лидерите на Русија, Борис Елицин, на Украина Леонид Кравчук и на Белорусија Станислав Синкиевич потпишаа договорот за дисолуција на СССР. РСЕ ја одбележува 20 годишнината од овој проект со фасцинантни приказни за обичните луѓе и нивните сеќавања на тоа време. Проектот ке започне на 5 Декември

Категории

XS
SM
MD
LG