Достапни линкови

Италија почна со депортирање на имигрантите од Тунис


Околу 600 имогранти од Тунис денеска од Италија се депотирани во својата земја, соопшти италијанското министертво за внатрешни работи. Италија и Тунис на 5-ти април постпишаа договор според кој се предвидува туниските имигарнти да се вратат во својата земја. Според италијанските официјални податоци во земјата до крајот на јули пристигнале вкупно 25 илјади државјани на Тунис и 23 илјади имигранти од Либија.
XS
SM
MD
LG