Достапни линкови

Англичани нема да купуваат цигари од автомат


Англија денеска забрани продажба на цигари на автомати со цел да им оневозможи на децата да дојдат лесно до цигари. Британска организација за заштита на човековото здравје, соопшти дека 11 проценти од пушачите во Англија се на возраст од 11 до 15 години. Во Велика Британија е забранета продажба на цигари на малолетници.
XS
SM
MD
LG