Достапни линкови

СБ на ОН дискутираше за палестинското барање


Палестинскиот обид за приклучување во Обединетите нации за прв пат подробно бил разгледуван во Советот за безбедност на Обединетите нации. Состанокот се одржал зад затворена врата, по што претседавачот на Советот, либанскиот амбасадор Навал Салам изјави дека палестинското барање во наредната недела ќе биде разгледано од правни експерти. Нивната работа би требало да заврши за две недели.
XS
SM
MD
LG