Достапни линкови

Во Македонија продажбата на алкохол до 19 часот


Алкохолните пијалоци од денеска во трговските објекти во Македонија повторно ќе се продаваат од шест до 19 часот, наместо до 21 часот. Според законските одредби, продолженото време на продажба важи од мај до крајот на септември. За оние кои нема да го почитуваат законот предвидени се санкции: забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5 илјади евра.
XS
SM
MD
LG