Достапни линкови

31,3% невработени во Македонија


Во второто тримесечје од годинава активното население во Македонија брои 936.256 лица од кои вработени се 642.809 лица или 68,7 проценти, а 293.448 лица или 31,3 проценти се невработени. Овие податоци денеска ги објави денеска Државниот завод за статистика.
XS
SM
MD
LG