Достапни линкови

Во Јемен е убиен Анвар ал Авлаки


Yemen -- A video grab shows Anwar al-Awlaki, a radical Yemeni-American cleric in Yemen, speaking in a an audio speech, undated
Во Јемен е убиен Анвар ал Авлаки, милитант, кој според Вашингтон, беше најголема закана за безбедноста на САД.
Авлаки, роден во САД, беше свештеник и пропагандист на Ал Каеда на Арапскиот Полуостров на англиски јазик. Т
ој според, јеменското миистерство за одбрана, бил убиен заедно со неколку негови соработници.
Не е јасно дали станува збор за акција на јеменските сили за безбедност или за напад со американско беспилатно летало.
XS
SM
MD
LG