Достапни линкови

Лидерите од ЕУ и источниот блок на заеднички состанок во Варшава


Poland -- Eastern Partnership Summit in Warsaw - logo
Полска денеска е домаќин на самитот за Источно партнерство. Лидерите на ЕУ се состана во Варшава со политичари од Ерменија, Азербејџан, Белорусија, Грузија Мидлавија и Украина. Ова е втор ваков самит по иницијативата на Полска и Шведска, со која ЕУ треба да обрати повеќе внимание на земјите од источниот блок. Полска е една од водечките поддржувачи на подлабока интеграција на ЕУ и земјите од источниот блок.
XS
SM
MD
LG