Достапни линкови

Бернанке: невработеноста во САД, национална криза


Бен Бернанке
Претседателот на американската централна банка Бен Бернанке предупреди дека невработеноста во Соединетите држави претставува национална криза. Тој прецизира дека 45 насто од невработените во земјата се без работа повеќе од шест месеци и оти тоа никогаш не се случило во повоениот период. Според него, Конгресот треба поактивно да се вклучи во преземањето мерки за поттикнување на стопанството и за помош на ослабениот сектор на недвижности.
XS
SM
MD
LG