Достапни линкови

Околу 200 вработени во грчкото Министерство за финансии денеска го окупирале влезот пред зградата во Атина, за да ги спречат претставниците на меѓународните кредитори да влезат во неа. Мисија на Европската унија, Европската централна банка и Меѓународниот монетарен фонд денеска ќе преговара во Атина со грчката Влада со цел да се договори исплаќањето на следната транша од заемот за Грција.
Блокади имало и на влезовите на министерствата за надворешни работи, правда, труд, здравство и земјоделство.
XS
SM
MD
LG