Достапни линкови

Финска го одобри планот за повеќе пари во спасувачкиот фонд


Парламентот во Финска го одобри зголемувањето на европскиот фонд за земјите кои се справуваат со должничка криза. Решено е Финска да го зголеми влогот на 14 милијарди евра. Финска е дел од 17- те земји членки во еврозоната. Со новиот предлог, фондот за економски спас ќе може се да купи државни обврзници и да се позајмуваат пари за држави пред тие целосно да навлезат во криза.
XS
SM
MD
LG