Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Белорусија


Рејтинг агенцијата „ Стандард и Пурс “ денеска го намали кредитниот рејтинг на Белорусија од „ББ“ на „БЦ“. Во соопштението на агенцијата е наведено дека тоа само ја рефлектира загриженоста за Белорусија околу надворешното финансирање и нејзината способност да обезбеди такво финансирање за да опстои.
XS
SM
MD
LG